Sportarmband nike fuelband

Sportarmband Nike Fuelband

Begin 2012 is door Nike de Nike+ Fuelband geïntroduceerd en op de markt gebracht voor de prijs van ca. € 140. Met behulp van deze sportarmband kun je elke dag je fysieke activiteiten meten.

De armband schat het aantal verbrande calorieën in en houdt met een in te stellen accelerometer bij hoeveel minuten je beweegt en hoeveel stappen je maakt op een dag. Of je nu loopt, rent, sport, danst of andere activiteiten ontplooit, het houdt elke genomen stap en elke verbrande calorie bij, met vermelding van hoe laat dat plaatsvond. Verder wordt gemeten hoeveel zuurstof je verbruikt.

Dagelijks kun je jezelf een doel stellen en gaandeweg wordt bijgehouden hoeveel je al hebt bereikt door middel van en LED display die van rood naar groen kleurt naarmate je gedurende de dag vordert. Je bereikt doelen en krijgt beloningen als je meer doet. Ga ervoor, overschrijd zelfs je doel en raak zo steeds meer gemotiveerd!

Omdat je dagelijkse activiteiten in beeld worden gebracht, zie je precies wanneer je op z’n actiefst bent en wanneer niet. De Nike+ Fuelband helpt je je activiteitenpatroon te zien en begrijpen en om meer te gaan doen. Synchroniseren kan met de Nike+ Fuelband app en zo kun je je activiteitengeschiedenis bekijken en bijhouden en goed gemotiveerd blijven. Je krijgt punten voor je activiteiten, die je dan kunt delen via de sociale netwerken, zoals Twitter en Facebook.

Meer bewegen?

Met de Nike+ Fuelband wordt je dagelijkse bewegingspatroon geregistreerd. Maar ga je daar echt meer door bewegen?

Belangrijk punt is dat Nike het sporten sociaal heeft gemaakt: wie hardloopt, houdt zijn afgelegde kilometers, routes en snelheden bij, door middel van een chip in z’n schoen, een iPOd of iPhone app of een sporthorloge (Nike+ Tomtom).

Het leuke aan de Nike+ Fuelband is, dat Nike zich hiermee niet alleen meer op sporters richt, maar gewoon op iedereen!

De Fuelband wordt aangeraden als een gadget waarmee je je activiteiten kunt vergelijken met die van vrienden. Eigenlijk is de Fuelband simpelweg een stappenteller en daarmee krijg je een indicatie van je activiteiten. Het geheim zit ‘m meer in hoe de Nike Fuelband softwarematig in elkaar zit en het effect van het sociale aspect: je zie je resultaten in prachtige grafieken, deelt ze en volgt je vrienden. Hebben jouw vrienden een hoger dagelijks doel van NikeFuel dan jij, dan wil je je niet laten kennen en word je automatisch gestimuleerd om extra je best te doen!

Hoe werkt het?

De zwart rubberen armband heeft een zilverkleurige sluiting. Bovenaan zie je alleen maar een zwart rubberen knopje. Druk je erop dan zie je dat er ledjes in de band verwerkt zijn. De informatie komt dan voorbij in witte LED lichtjes, cijfers over hoeveel stappen je hebt afgelegd, hoeveel caloriën je hebt verbrand en hoe lang je actief was. Ook zie je je ‘NikeFuel’ score. Daarnaast zie je door middel van twintig lampjes in kleur hoever je op weg bent naar je door jezelf ingestelde doel. Zie je rode lampjes, dan is het hoog tijd om eens te gaan bewegen, bij oranje zit je op de helft en bij groen zit je heel dicht bij je doel.

Hoe stel je je doel in?

Op Nike+ kun je via je profiel je doel instellen. Daar vind je ook je dagelijkse behaalde resultaten en badges en je vrienden. Je armband sluit je op je PC aan met een USB kabel of je synchroniseert met Bluetooth met je iPhone app.

Opladen en Bluetooth

Opladen doe je ook met een USB kabel naar je PC. Gewoonlijk gaat de Fuelband wel een week mee voor ie weer opgeladen moet worden. In dat geval knippert er een icoontje om je te waarschuwen dat de batterij bijna leeg is.

De Fuelband kan opgeladen worden via een USB poort en draadloos verbinding maken naar je iPHone. Activeer Bluetooth met een druk op de knop tot het Bluetooth icoon in beeld komt en laat op tijd los, voor je in het volgende menu item terechtkomt: ‘reset’!

Copyright 2019 fitness-sport.nl