Dumbels

Wat zijn dumbels?

dumbels zijn over het algemeen korte (metalen)staven waar u aan de linker en aan de rechterkant van de staaf losse gewichten kunt bevestigen. dumbels worden veel gebruikt in de fitness wereld omdat ze voor iedereen geschikt zin.

Doordat je vaak zelf het gewicht van de dumbels kunt bepalen zijn ze voor veel verschillende oefeningen geschikt. Naarmate dat uw spieren sterker worden kunt u uw dumbels verzwaren om nog altijd het gewenste resultaat te behalen.

De dumbels worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo gebruiken mannen de dumbels meestal om hun spier massa te vergroten daar waar de vrouwen de dumbels gebruiken om hun lichaam en conditie sneller in een goede staat te krijgen.

U kunt bijvoorbeeld dumbels vastpakken in uw handen als u aan het rennen bent op de loopband, hierdoor zult u meer vet verbranden en krijt u sneller uw gewenste niveau.

Als de dumbels gebruikt worden om spier massa op te bouwen dan moeten we het gewicht zo zwaar als mogelijk te maken. Door uw spieren net iets over de grens te trekken zullen uw spieren sterker en korter worden.

Als u de dumbels gaat gebruiken om sneller in een atletische vorm te komen dan dieny u lichte gewichten te gebruiken. De gewichten moet u eigenlijk niet opvallen als u ze vast heeft, pas als u langdurig bezig bent met een oefening dient u extra pijn in uw spieren te voelen.

Aandachtspunten voor dumbels

Als u dumbels gaat kopen zijn er een aantal dingen waar u op moeten letten. Aller eerst is het belangrijk dat u weet waar u de dumbels voor gaat gebruiken.

Als u de dumbels niet gaat gebruiken om extra spier massa op te bouwen dan raden wij aan om een dumbel te pakken met een vast gewicht. Omdat u alleen gebruik gaat maken van een licht gewicht dumbel hoeft u niet de mogelijkheid te hebben om dexe te verzwaren. De dumbels met een vast gewicht zijn meestal voorzien van een zacht omhulsel zodat u ze prettig kunt vasthouden en geen blaren krijgt.

Als u de dumbels gaat gebruiken om extra spier massa te kweken dan is het verstandig om een dumbel met losse gewichten te kopen. U zult uw dumbels regelmatig moet verzwaren omdat u uw spieren over hun grens heen moet trainen. Door met dumbels te werken die u kunt verzwaren bespaard u een hoop geld en opslag ruimte. De dumbels die te verzwaren zijn, zijn meestal gemaakt van een metaal met een geribbeld handvat. Wij raden u aan om met fitness handschoenen te trainen als u gebruik maakt van deze dumbels, als u dit niet doet krijgt u vervelende blaren op uw handen. Ook is de grip op deze dubbles erg slecht als u zonder fitness handschoenen werkt.

Oefeningen met dumbels

Om u op weg te helpen met uw fitness trainingen met dumbels zullen we u voorzien van enkele handige oefeningen die u kunt uitvoeren met de dumbels.

Oefeningen om uw lichaam in een atletische vorm te krijgen en uw conditie te verbeteren.

Algemene oefeningen

  • U kunt gaan joggen met in iedere hand een dumbel.
  • U kunt boks oefeningen doen met lichte dumbels in uw handen.
  • U kunt sit-ups doen met dumbels in uw handen.
  • U kunt rek en strek oefeningen doen met dumbels in uw handen

Oefeningen om uw spier massa te vergroten

  • U kunt 1 dumbel vast pakken en uw elleboog op een bankje zetten en uw onder arm op en neer brengen.
  • U kunt met uw rug op een bankje gaan liggen en in iedere hand een dumbel vast pakken. Breng uw handen met de dumbels recht omhoog en laat deze langzaam uit elkaar omlaag zakken. Als uw armen horizontaal zijn brengt u uw armen terug naar boven tot uw handen weer bij elkaar zijn. U kunt een lichte knik in uw armen aanbrengen tijdens deze oefening om uw gewrichten te beschermen.
  • U kunt in beide handen een dumbel vast pakken en recht op staan. Hou uw armen langs uw lichaam en breng 1 voor 1 uw armen omhoog tot uw arm recht vooruit steekt.

Copyright 2019 fitness-sport.nl