Cross trainer

Voordelen crosstrainer

Een crosstrainer is een fitnessapparaat waarbij het hele lichaam gebruikt wordt. Het apparaat bestaat uit een vliegwiel dat direct wordt aangedreven door de persoon die de crosstrainer gebruikt. Hier zitten twee loopplanken aan vast waaraan hendels bevestigd zitten voor de handen. De crosstrainer wordt gebruikt door op de loopplanken te gaan staan, de hendels goed vast te houden en vervolgens loopbewegingen te maken. De hendels worden op deze manier automatisch geduwd en getrokken door de handen. Deze beweging is te vergelijken met de diagonale pas bij het langlaufen. De crosstrainer is een combinatie van een fiets, loopband, step en skitrainer en kan gevonden worden in vrijwel alle fitnesszalen.

Waar is het goed voor

Bij het gebruik van de crosstrainer worden vrijwel alle spieren in het lichaam gestimuleerd en wordt de conditie verbeterd. De spieren in de benen, billen, heupen en rug worden het meest getraind. Het gebruik van dit apparaat zorgt voor een goede bloedcirculatie en stimuleert de vetverbranding. De crosstrainer kan dus worden gebruikt voor vetverbranding, maar ook voor Door het feit dat veel spieren in het lichaam van zuurstof moeten worden voorzien wordt er ook een goede hart-long-conditie ontwikkeld. Per apparaat is een gedetailleerd schema beschikbaar met de hartslag, tijd, snelheid, afstand en vaak ook het aantal calorieën dat verbrand is.

Zelf een crosstrainer kopen

Als mensen liever thuis de crosstrainer willen gebruiken is er de mogelijkheid om zelf een apparaat aan te schaffen. Er bestaan verschillende merken crosstrainers en alle apparaten hebben andere afmetingen en andere mogelijkheden. Op internet zijn er verschillende sites te vinden die de crosstrainers aanbieden, zoals fitnessdigital.nl en helisports.nl. De prijzen van de crosstrainers verschillen van ongeveer 150 euro tot wel 2000 euro. Elke crosstrainer is anders en heeft verschillende mogelijkheden. De meest simpele crosstrainers hebben een kleine monitor met alleen de tijd, afstand, calorieverbruik en de hartslag. De duurste crosstrainers hebben meerdere weerstanden, een speciaal aandrijfsysteem en een monitor met meerdere functies. Ook hebben de duurdere crosstrainers PC software waarmee de trainingsresultaten bijgehouden kunnen worden in een database op de computer. Op deze manier kunnen de resultaten worden geanalyseerd.

Tweedehands crosstrainer

Het is natuurlijk ook mogelijk om een crosstrainer tweedehands te kopen. Er bestaan sites zoals marktplaats.nl waarop allerlei spullen tweedehands worden verkocht. Sites zoals helisports.nl verkopen speciaal tweedehands fitnessapparaten. Let bij het aanschaffen van een tweedehands apparaat goed op de prijs kwaliteit verhouding van de crosstrainer. Ook moet er gelet worden op de service; wordt de crosstrainer thuisgebracht of moet hij opgehaald worden? De foto’s die bij de crosstrainer zitten moeten goed bekeken worden, net als de specificaties. Zijn er geen foto’s beschikbaar, vraag hier dan even om.

Gebruik van de crosstrainer

Als de crosstrainer dan thuis is aangekomen is het aan te raden om deze neer te zetten op een plaats met veel ruimte. Een kamer kan hiervoor opgeruimd of leeggehaald worden. Ook is het verstandig om de crosstrainer op een plek te zetten met een goede ondergrond. Deze apparaten kunnen wel meer dan 100 kilo wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een plastic mat onder de crosstrainer te leggen om zo de vloer onbeschadigd te laten en om de transpiratie op te vangen. Als alles geïnstalleerd is, kan de sportbroek aan en kan er lekker getraind worden.

Copyright 2019 fitness-sport.nl