Roeitrainer

Roeitrainer

Een roeitrainer is natuurlijk een ideal fitness apparaat voor roeiers. Als het bijvoorbeeld geen weer is om buiten te trainen of het op het water te druk is, zodat het trainen op een bepaald schema niet mogelijk is, is de roeitrainer de ideale oplossing.

Binnen lekker droog en warm toch op dezelfde manier trainen als op het water. Maar ook voor niet roeiers is het roeiapparaat een heel handig fitness apparaat. Het roeiapparaat is namelijk een geweldig middel om aan je conditie te werken en om je armen eens te trainen. Op deze manier kun je mooie afgetrainde armen gaan opbouwen.

Maar bij een roeiapparaat gebruik je niet alleen maar je armen. Je gebruikt ook nog meer spieren. Je hebt je benen bijvoorbeeld ook constant in beweging en met je buik en rug moet je je lichaam goed in balans zien te houden.

Spiergroepen

Als je aan roeien denkt denk je natuurlijk al snel aan het trainen van je armen. Dat is natuurlijk ook niet gek, want bij roeien gebruik je inderdaad je armen veel en je zult merken dat als je normaal niet veel met je armen doet er heel snel verzuring zal optreden. Maar bij een roeitrainer gebruik je ontzettend veel spiergroepen. Naast je armen gebruik je namelijk ook je buikspieren, je rugspieren, je zijpieren en je bovenbenen, zelfs ook nog je halsspieren. Wil je dus een goed afgetraind lichaam hebben, dan is een roeitrainer een goed apparaat voor je.

Aanschaf

Als je zelf een roeitrainer wilt kopen moet je natuurlijk wel letten op de kwaliteit hiervan. Het ene roeiapparaat is het andere niet. Er zijn een aantal aspecten waar je op moet letten. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld hoeveel kg zo’n apparaat aankan. Een beetje roeiapparaat kan personen tot 150 kg aan. Een drummagneet systeem is beter dan een simpel vliegwielsysteem. Een drummagneet systeem is veel sterker, waardoor het een langere levensduur heeft.

Garantie

Als je een roeiapparaat aankoopt moet je ook kijken naar de garantie. Een goed roeiapparaat geeft je levenslange garantie op zowel de constructie als het laswerk. Als hier dus geen garantie op wordt gegeven moet je je achter de oren gaan krabben. De kans is dan wel erg aanwezig dat het om mindere kwaliteit gaat en dat je dus geen jarenlang plezier aan je aankoop zult beleven.

Plezier

Naast dat een roeitrainer goed is voor je conditie en het je kan helpen een afgetraind lichaam te krijgen is het natuurlijk ook heel belangrijk dat je het leuk vindt om te roeien. Als je het dus niet leuk vindt om te roeien kun je beter geen roeiapparaat kopen of op een roeiapparaat gaan zitten op de sportschool. Een roeiapparaat heeft meestal ook een ingebouwd programma. Hiermee kun je onder andere bijhouden hoe snel je gaat en hoeveel kcal je verbrand. Dit kan het roeien natuurlijk een stuk leuker en motiverender maken!

Copyright 2019 fitness-sport.nl