Hometrainer

Hometrainer

Het wordt zegt het eigenlijk al, hometrainer, een apparaat waar je thuis mee kunt trainen. Er is dus niet 1 hometrainer, er zijn verschillende hometrainers.

Bij hometrainers moet je vooral aan apparaten denken, waarbij je je normaal anders vooruit zou bewegen. Als je gaat fietsen kun je dit normaal natuurlijk niet binnen doen, wat dan zou je bochten moeten maken en dat soort dingen.

Maar als je een hometrainer hebt als fiets, dan blijf je natuurlijk op je plek, waardoor het dus weer wel mogelijk is om thuis te trainen.

De fiets

Hierboven net al even als voorbeeld genoemd. Het principe is eigenlijk heel simpel. Als je normaal gaat fietsen wordt het achterwiel in beweging gezet door te trappen. Bij een hometrainer is het achterwiel dus als ware in de lucht gezet en hierdoor komt de fiets niet vooruit. Op deze manier kun je dus prima binnen fietsen, bijvoorbeeld als het een dag slecht weer is. Of je kunt natuurlijk 2 dingen in 1 doen. In plaats van alleen naar je favoriete tv programma te kijken, kun je nu tv kijken en meteen aan je conditie werken.

De loopband

Hardlopen is normaal ook niet echt fijn om thuis te doen. Maar bij een loopband beweegt de band, terwijl jij je buiten normaal over het asfalt zou bewegen. Op deze manier blijf je dus ook op je plek staan. Loopbanden zijn er in allerlei soorten en maten en dus ook in verschillende prijzen. Wil je een goede loopband die niet al te veel herrie maakt, dan ben je meestal wel enkele honderden euro’s verder. Wil je dus een hometrainer aanschaffen en heb je een krap budget, dan kun je waarschijnlijk het beste beginnen met een fiets als hometrainer.

Crosstrainer

Een relatief makkelijk vol te houden apparaat, dat is natuurlijk ook een van de redenen waarom dit apparaat zo populair is. Je kunt alleen met je benen het apparaat in beweging zetten, maar je kunt ook je armen mee laten zwaaien. Bovendien kun je vooruit bewegen, maar ook achteruit. Op deze manier kun je dus een hele hoop verschillende spiergroepen trainen.

Roeien

Roeien als hometrainer. Wordt natuurlijk veel gebruikt door roeiers. In de sportschool zijn er ook meestal wel 2 roeiapparaten te vinden. Als je in een ruijtjeshuis woont is een roeiapparaat niet altijd even geschikt. De meeste kunnen namelijk nogal herrie maken. Bij een roeiapparaat maak je precies dezelfde bewegingen als dat je buiten in het echte water zou gaan roeien. Je traint dus vooral je armspieren. Als je nog nooit geroeid hebt zul je het waarschijnlijk niet volhouden. Het ziet er misschien heel gemakkelijk uit, maar om goed te kunnen roeien moeten je armspieren wel goed ontwikkeld zijn. Als dit niet het geval is en je begint met 10 minuten roeien, dan is de kans heel erg groot dat je de volgende 2 dagen met flinke spierpijn zult kampen.

Copyright 2019 fitness-sport.nl