Crosstrainer

Crosstrainer

Een crosstrainer is een apparaat wat hoort bij het cardio gedeelte, je kunt ermee aan je conditie werken. Als je op een crosstrainer aan het trainen bent gebruik je onwijs veel spieren. De spieren van je benen, rug, schouders en armen. Maar ook de spieren van je buik en zij worden gebruikt, om je lichaam stabiel te houden.

Een crosstrainer bestaat uit een vliegwiel, hieraan zijn 2 loopplanken bevestigd, hier kun je met je voeten op gaan staan. Aan deze loopplanken zitten ook nog eens hendels, deze kun je met je handen vasthouden. Op deze manier gebruik je ook de spieren van je armen.

Je traint op dit apparaat door een voortschuivende beweging te maken, hierdoor komt het vliegwiel in actie. Een achteruitschuivende beweging is trouwens ook mogelijk. Met je handen kun je aan de hendels trekken en duwen, dit helpt ook het vliegwiel in beweging te krijgen.

Langlaufen

Als je een crosstrainer enigszins met een andere sport zou moeten vergelijken, zou het langlaufen zijn. De bewegingen die je met je benen en armen lijkt lijken redelijk veel op de bewegingen die langlaufers maken. Een langlaufer maakt natuurlijk ook een diagonale pas en een langlaufers zet natuurlijk ook kracht met zijn armen, door zich door middel van stokken vooruit te duwen.

Conditie

Een crosstrainer wordt vooral gebruikt om aan je conditie te werken. Een crosstrainer is ontwikkeld voor de hart long conditie. Dit komt doordat er vele spieren actief zijn als je op de crosstrainer aan het trainen bent en al deze spieren moeten van zuurstof worden voorzien. Dit betekent dat het hart en de longen veel te doen hebben. Dit is ook de reden dat de crosstrainer bij cardio wordt gebruikt. Als je langere tijd op de crosstrainer staat met een iets lagere intensiteit is dit weer ideaal voor de vetverbranding.

Afvallen

Een crosstrainer is een geweldig apparaat als je wilt afvallen. Je traint er perfect je conditie mee en je kunt er ook mee trainen om extra vet te verbranden. Aan je conditie werken is natuurlijk goed voor je algehele gevoel en gezondheid, maar ook als je wilt afvallen. Als je aan je conditie werkt ontwikkel je namelijk je spieren. En extra spiermassa betekent weer dat het lichaam extra kcal nodig heeft om deze spieren in stand te houden. Dit betekent dus dat je sneller en makkelijker af zult vallen. En waarom vetverbranding handig is als je wilt afvallen hoeft natuurlijk helemaal niet uitgelegd te worden.

Leuk

Naast dat de crosstrainer goed voor je conditie is en je er ook nog eens goed mee af kunt vallen is het ook hartstikke leuk om te trainen op de crosstrainer. Dit komt namelijk omdat het een lekker afwisselend apparaat is. Je traint meerdere spieren en je kunt het apparaat op meerdere manieren gebruiken. Je kunt vooruit en achteruit bewegen. En je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een tijdje niet je armen te gebruiken, maar als het werk door je benen en rug te laten doen.

Copyright 2019 fitness-sport.nl