Apparatuur

Fitness apparatuur

Fitness apparatuur is er in allerlei soorten en maten. Je hebt hele nieuwe hippe fitness clubs, waar ze de nieuwste van de nieuwste apparaten hebben. Hierop zitten vaak veel handige snufjes, waarmee je bijvoorbeeld heel goed je progessie bij kunt houden.

Maar fitness apparaten hoeven niet zo ontwikkeld te zijn, een fitness apparaat moet er in eerste instantie natuurlijk alleen voor zorgen dat jij in beweging komt.

In fitness clubs zie je vaak dat de apparaten voor cardio heel duur zijn en dat hier allerlei knoppen en toeters en bellen aanzitten. De apparaten in het krachthonk zijn meestal iets meer standaard, al hoeft dit zeker niet te betekenen dat ze niet duur zijn.

Cardio apparaten

De fiets, de loopband, de crosstrainer, de roeitrainer, allemaal apparaten die je kunt gebruiken als je cardio oefeningen wilt doen. Vaak zijn deze apparaten elektronisch onderbouwd. Op deze manier kun je een heleboel met deze apparaten. Je kunt bijvoorbeeld je harstslag bijhouden, maar bijvoorbeeld ook bijhouden hoeveel kcal je verbrand. Hiervoor moet je dan aangeven hoeveel je weegt, je lengte en je leeftijd en op basis hiervan kan zo’n apparaat dan weer berekenen hoeveel kcal jij verbruikt bij een bepaalde oefening. En je kunt natuurlijk ook verschillende trainingen aangeven op het apparaat.

Kracht apparaten

Kracht apparaten zijn meestal niet elektrisch, dit betekent dus dat je geen verschillende trainingen op kunt vragen en de kcal zullen ook niet worden bijgehouden. Bij een kracht apparaat kun je meestal zelf bepalen hoeveel kg je op wilt gaan tillen, dit is heel simpel in te stellen, namelijk door een stokje in het gewenste gewicht te steken.

Groepslessen

Naast de fitnesszaal worden er vaak ook nog groepslessen gegeven in een fitness club, zeker in de wat grotere fitness clubs. Vooral bij vrouwen zijn deze lessen heel populair. Denk maar aan zumba of spinning, of maar een paar voorbeelden te noemen. Voor deze lessen is natuurlijk ook apparatuur nodig. Van hele simpele apparatuur, zoals een matje waar je op kunt liggen, tot dure apparatuur, zoals een spinningfiets. Bij sommige lessen moet je ook zelf geschikte apparatuur mee nemen, en anders kun je deze huren bij de fitness club. Een voorbeeld hiervan is bokshandschoenen, die bij sommige groepslessen gebruikt worden.

Geluids installatie

Naast de apparaten die nodig zijn om te kunnen fitnessen, wordt er ook muziek gedraaid bij de fitness. Muziek zorgt er voor dat sporten makkelijker vol te houden is en het maakt het fitnessen een stuk minder eentonig. Wat zou bijvoorbeeld spinning zijn zonder muziek? Dan zou waarschijnlijk niemand het leuk vinden. De meeste fitness centra beschikken dus over een goede geluidsinstallatie, wat natuurlijk ook al snel een dure investering is. Het geluid moet overal goed te horen zijn, dus er moeten ook voldoende kabels en speakers worden aangesloten. Een beetje fitness club heeft dus een bijna complete dj set tot zijn beschikking.

Copyright 2019 fitness-sport.nl